Onmiddellijk nieuwe tanden met implantaten? Dat kan! 

Implantaten plaatsen na verwijderen tanden

Implantaten vervangen uw eigen wortels. U ziet hier 2 tanden waarvan de wortels verloren zijn. Het is onze passie om u na het verwijderen van de tanden onmiddellijk een oplossing te bieden. 
Ook bij volledige kaken waarbij alle tanden worden verwijderd, is dit mogelijk. 

Digitale planning

Een grondige voorbereiding maakt het mogelijk om na het verwijderen van de tanden de implantaten zeer nauwkeurig te plaatsen. Dit gebeurt met behulp van een richtplaat. 

Tijdelijke kronen 

Na het plaatsen van de implantaten worden er onmiddellijk tijdelijke kronen geplaatst op de implantaten. Definitieve kronen 

Na 3-4 maanden worden er definitieve kronen gemaakt. 

Ontdek hieronder wat de voorwaarden zijn om van implantaten een succesverhaal te maken.

Succesvolle implantaten : 4 voorwaarden

Tandvlees

Om een esthetisch en stabiel resultaat te bekomen is een voldoende hoogte en dikte van tandvlees belangrijk. Tandvlees vormt immers een vaste boord van weefsel tegen de tanden die bescherming biedt tijdens het poetsen en kauwen. Dit in tegenstelling tot het elastische lipweefsel dat hoger terug te vinden is. 
Toch blijft het een uitdaging om rond implantaten eenzelfde boord te creëren. Na het verwijderen van uw tand zal uw tandvlees immers invallen en deels verdwijnen. Gelukkig bestaan er technieken om dit tandvlees terug op te bouwen.  

Botweefsel 

Om een implantaat te kunnen verankeren is er voldoende bot nodig. De zorg hiervoor begint reeds bij het voorzichtig verwijderen van de tand, waarbij we regeneratietechnieken toepassen om zo weinig mogelijk bot te verliezen. Toch zien we dat er op sommige plaatsen (zoals het bovenfront) vaak onvoldoende botweefsel aanwezig is. Soms kunnen we het botweefsel tijdens het plaatsen van het implantaat herstellen, in andere gevallen moeten we eerst het botweefsel opbouwen alvorens een implantaat te plaatsen. 

Tanden

Het ontwerp van de tanden op implantaten en de materiaalkeuze zijn belangrijk voor het behoud op lange termijn. Onder het tandvlees wordt er bij voorkeur met titanium of zirconium gewerkt voor een goede hechting aan het tandvlees. Verder moeten de tanden zo gemaakt worden dat het voor u enerzijds mogelijk blijft om rond de implantaten te poetsen en anderzijds dat zij perfect passen in uw tandenrij. 

Verzorging

Roken en tandvleesontstekingen zijn de grootste vijanden van orale implantaten. Gecombineerd leiden zij in de meeste gevallen tot ontsteking rond implantaten (peri-implantitis). Een goede verzorging van uw implantaat en andere tanden is daarom essentieel. 
Implantaten mogen daarom nooit geplaatst worden naast tanden met ontstoken of bloedend tandvlees. 

"Iedereen kan implantaten plaatsen. Te vaak zien we falingen na enkele jaren die hadden vermeden kunnen worden. Wij zorgen er voor dat implantaten de beste kansen krijgen om levenslang in de mond aanwezig te blijven en voldoen aan uw esthetische verwachtingen. Daarom plaatsen we nooit een implantaat zonder rekening te houden met de omgevende weefsels en indien nodig voeren we een upgrade uit alvorens het implantaat te plaatsen." 

"Gezond tandvlees voor gezonde tanden en implantaten is de sleutel tot succes op lange termijn"